Kultur

Elever og lærere på båtbyggerlinja ved Fosen folkehøgskole tok nøyaktige mål av Briggen da de var her sist sommer. I september kommer de tilbake for å starte bygginga av nye Briggen. Foto: Kurt Sivertsen

Byggestart for nye «Briggen» på småbåt’n

«Briggen» er mestvinnende båt i småbåtfestivalens historie, men samtidig tæret av tidens tann. Under årets småbåtfestival skal kjølen til nye Briggen strekkes, og det kan du være med på!

Da Veiholmen nesten ble tatt av havet

Da Veiholmen nesten ble tatt av havet

Kanskje er det den skumleste natta på Veiholmen i manns minne. Det er ikke så mange igjen av dem som husker hva som skjedde, men fortellingene om «Rånna» er dramatiske.

Kjenner du noen av disse?

Dette bildet fra Jettevilla er ett av mange gamle bilder fra Veiholmen, men hvem er det som er avbildet? Alf Egil Olsen har startet arbeidet med å samle inn gamle bilder fra fiskeværet. Men vel så viktig som bilder av hus og båter er bildene av folkene som har bodd […]

Kystkultursenteret Brenneriet

Brenneriet er et gammelt tranbrenneri som i dag har blitt gjort om til kystkultursenter. Her kan du lære litt om historia til Veiholmen, eller kanskje få med deg en god konsertopplevelse.

Haugjegla fyr. Foto: Kjell Jøran Hansen

Haugjegla fyr

Haugjegla fyr er 21 meter høyt og det stod ferdig bygd i 1922. Fyret var bemannet helt til det ble automatisert i 1988.