Kom å sjå Veiholmen i sommarsola!
Lengst mot Nordvest, ytterst på Mørekysten ligger Veiholmen. Kanskje litt utenfor allfarvei, men vel verdt et besøk.

Sommerdag på Været. Foto: Kjell Jøran Hansen.
Sommerdag på Været. Foto: Kjell Jøran Hansen.
Hvert år kommer det tusenvis av turister til oss for å oppleve det vi har å by på. Derfor kan det lønne seg å være tidlig ute hvis du planlegger et besøk til Veiholmen. I høysesongen som varer fra slutten av mai til midten av august kan det bli trangt om plassen.

Hvor ligger Veiholmen? Svaret finner du her!

I flere hundre år har folk vært bosatt på denne holmen ytterst i havgapet. I generasjoner har de rike fiskeressursene i området lagt livsgrunnlaget for innbyggerne. Fiskeri spiller fortsatt en viktig rolle i livet på Veiholmen, selv om fisket ikke lenger er eneste næringsvei for beboerne finnes det fortsatt en del små og store fiskebåter her.

Folksomt under bocciaturneringa «Latræva open». Foto: Kjell Jøran Hansen

Veiholmen er det største fiskeværet sør for Lofoten og her bor det ca 250 innbyggere og alle som bor her kjenner hverandre. Hvert år besøker flere tusen turister Veiholmen, og holmen har noe å tilby alle. Om du skal utover med gutta på fisketur, ta med familien på en holme i havgapet, dra på dykketur, eller kommer hit for å roe ned og slappe finnes det et tilbud for alt.

Veiholmen er et populært reisemål for både dykkere og kajakkpadlere. Foto: Kjell Jøran Hansen.
Veiholmen er et populært reisemål for både dykkere og kajakkpadlere. Foto: Kjell Jøran Hansen.
Ta deg en spasertur i de trange smugene mellom husa, gå på cafe, eller gå på museum eller utstilling. Driver du med dykking kan det være kjekt å vite at Veiholmen har eget dykkesenter med mulighet for fylling av luft. Og skjærgården rundt fiskeværet er et veldig populært område for kajakkpadlere.

Lurer du på hva som skjer på Veiholmen? Sjekk aktivitetskalenderen!

Vil du leie deg en egen rorbu med båt er ikke det noe problem, da kan du ordne deg selv og har tilgang til kjøkken, egen stue og som oftest egen båt. Du har og mulighet til å ta inn på hotell både på Vågarbryggå og Havkroa. På disse plassene har du mulighet for matservering til en rimelig pris. Og når du bor på Veiholmen er det ikke langt til de gode fiskeplassene, og de beste finner du kanskje hvis du blir med en kjentmann på fisketur. Og kommer du med egen båt er det god plass til båter i den trygge og lune havna på Været.

Trenger du overnatting? Her får du hjelp!

Sommer på Veiholmen. Foto: Kjell Jøran Hansen