Slik finner du Veiholmen
Lyst å besøke oss på Veiholmen, men usikker på veien? Slapp av, her får du hjelp!

Vi har laget en rutebeskrivelse slik at du enkelt kan finne letteste vei.

Det er mange måter å komme seg til Veiholmen på:

Med bil fra Trondheim og nordfra kjører du E39 sørover mot Kristiansund. Ved Vinje svinger du av mot Kyrksæterøra på riksvei nr. 680. Kjør gjennom Kyrksæterøra, gjennom Aure, over Imarsundet til Tustna og Sandvika fergekai. Fjord1 MRF sin fergerute 54 tar deg til Edøya, følg riksvei 669 over Smøla og til Veiholmen.
 Fjord1 MRF Rute 54: Sandvika-Edøy

Fra Trondheim kan du også ta Kystekspressen fra Trondheim til Edøya. I så fall bør du sjekke om hurtigbåten du tar korresponderer med bussrute 831 Østsiden over Smøla til Veiholmen.
 Kystekspressen Trondheim-Smøla-Kristiansund
 Nettbuss rute 831 Edøy-Veiholmen

Fra Østlandet følger du E6 nordover til Oppdal. Når du kommer til Oppdal svinger du av og kjører riksvei 70 mot Sunndalsøraog videre over Kri-fast (bompenger) til Kristiansund. Rett før du kommer til Kristiansund svinger du av på riksvei 680 mot Smøla og Seivika fergekai. Fjord1 MRFs rute 50 tar deg over til Seivika på Tustna. Fortsett på riksvei 680 til Sandvika fergekai. Fjord1 MRF sin fergerute 54 tar deg til Edøya, følg riksvei 669 over Smøla og til Veiholmen.
 Fjord1 MRF Rute 50: Seivika-Tømmervåg
 Fjord1 MRF Rute 54: Sandvika-Edøy

Langs Vestlandet følger du E39 mot Kristiansund. Rett før du kommer til Kristiansund svinger du av på riksvei 680 mot Smøla og Seivika fergekai. Fjord1 MRFs rute 50 tar deg over til Seivika på Tustna. Fortsett på riksvei 680 til Sandvika fergekai. Fjord1 MRF sin fergerute 54 tar deg til Edøya, følg riksvei 669 over Smøla og til Veiholmen. (Se linker til fergeruter lenger opp i artikkelen.)

Det er også mulig å ta fly og hurtigbåt til Veiholmen. SAS Braathens flyr flere daglige avganger fra Oslo og Bergen til Kristiansund lufthavn Kvernberget. Vel fremme i Kristiansund kan du ta Kystekspressen til Edøya på Smøla. Derfra korresponderer Nettbuss rute 831 fra Edøya til Veiholmen med de fleste avganger. (Lenker til hurtigbåt og bussrute lenger opp i artikkelen.)

Dette er selvsagt kun et forslag til reiserute. Mange veier fører til Rom, og slik er det for reiseruter til Veiholmen også. Alt etter hvor du kjører fra kan det kanskje være andre reiseruter som passer bedre for din reise.

Linkene til ruteplaner for buss og båt i denne artikkelen fører deg til reiseselskapenes egne nettsider. Ruteendringer kan forekomme.

Da gjenstår det bare å ønske god tur, og si velkommen til Veiholmen.